Version 14.2.0.0 ignoring 16:9 flag in anamorphic videos

All about the program
Post Reply
Isthor
Posts: 7
Joined: 09 Jul 2017, 22:47

12 May 2020, 01:49

I got some PAL video recordings (720x576 anamorphic - 16:9 1024x576).
After installing the latest version 14.2.0.0 the thumbnails are wrong (5:4 720x576 instead of 16:9 1024x576).

Normally the thumbnails are resized from 720x576 to 1024x576 and it says "Resolution: 720x576 @ 1024x576".

I had to install 14.1.0.0 to get back the correct thumbnails.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 858
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

12 May 2020, 07:44

Please share an example of such video.
You can send the link to private messages.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 858
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

12 May 2020, 10:41

Thx for examples.

The issue appears only when "As Original" checkbox is ON in Options. Am I right?

Could you please share your Options? (you can Export them)
Isthor
Posts: 7
Joined: 09 Jul 2017, 22:47

12 May 2020, 19:31

No i only use "Auto Height".
Attachments
Config.vtm
(1.45 KiB) Downloaded 13 times
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 858
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

12 May 2020, 19:37

One more quiestion - which Engine do you use?
Just tested your Options with Ultimate and Crystal - works fine.
Isthor
Posts: 7
Joined: 09 Jul 2017, 22:47

12 May 2020, 20:25

Engine 2.

I tested all of them now and only Engine 2 uses the wrong aspect ratio.
I dont like the results of the other engines because they show the same thumbnails multiple times.
Post Reply