VTM v13.0.0.0 can't be started

All about the program
Post Reply
elector
Posts: 3
Joined: 29 Sep 2019, 08:54

29 Sep 2019, 09:02

Hi there

I have been using VTM for many years and it's mostly been working perfectly fine. I have now run into an issue, I can't start it any more.

It worked as late of yesterday evenning. I have tried uninstalling/removing directory, reinstall with and without the activation key, still the same issue.

When I run VideoThumbnailsMaker.exe it tries for a few seconds then nothing.

Event viewer shows this

Code: Select all

Application: VideoThumbnailsMaker.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: System.BadImageFormatException

Exception Info: System.BadImageFormatException
   at System.Reflection.RuntimeAssembly.nLoadImage(Byte[], Byte[], System.Security.Policy.Evidence, System.Threading.StackCrawlMark ByRef, Boolean, Boolean, System.Security.SecurityContextSource)
   at System.Reflection.Assembly.Load(Byte[])
   at <Module>.‫‮​‌​‮‪‪‏‪‏‭‪‬‎‪‭‭​‪​‍‪‬‫‎‬‏‮()
   at <Module>..cctor()

Exception Info: System.TypeInitializationException
and

Code: Select all

Faulting application name: VideoThumbnailsMaker.exe, version: 13.0.0.0, time stamp: 0x5cbb61c8
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.17763.737, time stamp: 0xe7ce540a
Exception code: 0xe0434352
Fault offset: 0x0011fd62
Faulting process id: 0x15ec
Faulting application start time: 0x01d576a1e732984f
Faulting application path: C:\Users\elector.000\AppData\Local\Video Thumbnails Maker\VideoThumbnailsMaker.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Report Id: 628a14ae-d54a-4edb-96e2-c79cbf15c513
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 
Any ideas on how to fix this?
Last edited by elector on 29 Sep 2019, 19:58, edited 1 time in total.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 643
Joined: 03 Jun 2014, 19:14

29 Sep 2019, 14:18

Hello.

Please try to re-install .NET.

.NET Framework 4 Client profile in enough for VTM.
elector
Posts: 3
Joined: 29 Sep 2019, 08:54

29 Sep 2019, 14:20

I actually did do that, after my initinal post.

Windows features has .NET Framework 3.5 and 4.7 enabled.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 643
Joined: 03 Jun 2014, 19:14

29 Sep 2019, 15:15

Several points.
1) What is your OS version?
2) Probably, an anti-virus is in play.
elector
Posts: 3
Joined: 29 Sep 2019, 08:54

29 Sep 2019, 17:19

Win10, now 1903.

It works now.... After uninstall/reinstall of .NET and Windows updates from the last few weeks.

My guess is a half-cocked-Windows-update partly broke my system, and VTM didn't like it.

PS. Just noticed I spelled VTM wrong in teh subject, d'oh... sorry about that.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 643
Joined: 03 Jun 2014, 19:14

29 Sep 2019, 19:56

Great!

P.S. I corrected the subject ;)
Post Reply