Manual shots: VTM Crashes when trying a Ultra HD clip

All about the program
Post Reply
QuickDraw
Posts: 18
Joined: 15 Sep 2014, 00:45

12 Oct 2014, 08:10

Well just as the title says VTM crashes when ever I try making thumbnails from an Ultra HD clip 3840 x2160

I've tried 2 different HD clips and they crashed when I tried to make manual shots ..only needed 15 thumbnails. It also failed when I tried to let it make the thumbnails automagically.

I get an error about out of memory....I'll try and grab the text the next time and put it in here.

But one the second or 3rd try when having it do the thumbnails it was able to finish.

Don't feel bad though because other thumbnail programs I had also failed when trying to create a thumbnail from a Ultra HD video clip.

When I say video clip I mean just that... they are very short in length like under 10 minutes.

These are Porn clips so I don't want to saw much more about them if you get my drift..... :o
QuickDraw
Posts: 18
Joined: 15 Sep 2014, 00:45

12 Oct 2014, 08:34

Image

This is the error text

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.ArgumentOutOfRangeException: Value of '3840' is not valid for 'Value'. 'Value' should be between 'Minimum' and 'Maximum'.
Parameter name: Value
at System.Windows.Forms.NumericUpDown.set_Value(Decimal value)
at ...ctor(String )
at ..(Object , EventArgs )
...
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 918
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

13 Oct 2014, 00:18

Please try to use VTM version 6.4.0.2.
QuickDraw
Posts: 18
Joined: 15 Sep 2014, 00:45

18 Oct 2014, 07:21

Well it still does it.

I tried to send ya a PM but the system says you don't exist...Hummmm....
:o

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.Runtime.InteropServices.ExternalException (0x80004005): A generic error occurred in GDI+.
at System.Drawing.Image.RotateFlip(RotateFlipType rotateFlipType)
at ..(Object , EventArgs )
...
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 918
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

19 Oct 2014, 03:57

As you see, the error has been changed. I did an improvement in processing big pictures, but there is still a limitation in .NET platform (A generic error occurred in GDI+.)
Currently I am able to choose shots manually for some Ultra HD clips (it was not possible in previous version of the application).
For others, there is really lack of memory. I will try to find a workaround.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 918
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

01 Nov 2018, 22:48

Choose shots manually feature was improved in VTM v12.0.0.0.
Please give it a try.
Post Reply